BRILLEGLAS

Skal du have nye briller?

Alt efter hvilket stel du forelsker dig i, er der nogle glasmaterialer, der er mere fordelagtige at bruge end andre. Materialerne har forskellige egenskaber som vægt, hårdhed og tykkelse som er afgørende for vores anbefaling. De to materialer der arbejdes med, er plastik og mineral. Begge materialer fremstilles i forskellige brydningsindex, som afgør glassets tykkelse og fleksibilitet.

Der er også forskellige typer brilleglas

I dag anbefaler vi oftest det nyere og mere avancerede progressive brilleglas med glidende styrker – også kaldet glas med glidende overgang. Med disse kan du i princippet se skarpt på alle afstande, da styrken øges for hver millimeter øjet bevæger sig ned i glasset. Fordelen ved det progressive design, i forhold til det bifokale design er, at du også kan se skarpt på mellemafstande.

Sidder du meget foran en computerskærm, kan det være en god idé at få lavet en special skærmbrille. En skærmstyrke er udmålt til præcis de afstande, du har behov for på din arbejdsplads, hvor du sidder måske fire til otte timer foran skærmen. Skærmbrilleglas har et begrænset afstandssyn, men prioriterer til gengæld nær- og mellemafstandene højt, så du får det bedste glas til din arbejdssituation ved skrivebordet.

Leverandører

Vi arbejder mest med Zeiss glas i butikken, men kan bestille glas fra både Essilor, Rodenstock og Hoya samt fra de forskellige stelleverandører som sætter deres egne glas i, som Maui Jim, Oakley og WileyX. Jo flere leverandører vi samarbejder med, desto bedre kan vi finde det helt perfekte glas til dig og dine briller.

BRILLEGLAS

Fælles for både plastik- og mineralske glas er, at de i dag kan laves med forskellige behandlinger, såsom antirefleksbehandling, hærdning, farve, specialfiltre til kontrastforbedring (f.eks. i forbindelse med øjensygdomme) og endda farveskiftende effekt, hvor farvegraden i glasset tilpasser sig lyset.

Desuden kan materialerne laves i forskellige index, hvilket betyder, at man kan lave glassene specielt tynde hvis man har høj styrke. Fælles for brilleglasmaterialerne er også, at de beskytter mod UV-stråler.

Plastikglas er lettere end mineralglas, og laves oftest med en kombineret superantirefleksbehandling og hærdning. Antirefleksbehandlingen fjerner reflekser i glasoverfladen og hærdningen gør glasoverfladen hård og modstandsdygtig overfor ridser.

Plastikglas kan farves i nærmest alle regnbuens farver med forskellige gradueringer af farven. Man kan således altid få en solbrille med styrke i den farve man ønsker sig.

I dag sælges der primært plastikglas, da komfort i de fleste tilfælde er i højsædet.

Afhængig af om du har brug for briller på den lange afstand og/eller læsebriller, kan vi tilpasse brillen specielt til dine krav.


​Har​ du brug for en afstandsbrille til feks. at se fjernsyn med, laver vi en brille med kun én styrke til dig – dem kalder vi for enkeltstyrkebriller. Det samme gælder selvfølgelig, hvis du kun fornemmer behov for briller til nært brug, så laver vi en læsebrille.

​​Vil du se mere af vores arbejde?

Følg med på vores Facebookprofil, hvor vi ofte poster billeder af vores spændende arbejdsopgaver.

Vi er byens ældste optikerforretning

Vi rådgiver dig i hele processen

Kom forbi og få en friskbrygget kaffe

Det siger vores kunder​

"Fantastisk service"

Fantastisk service både ved synstest, valg af stel og endelig afhentning af briller og solbriller 😎😊 I er goe 😄

Marianne Klausen

"Fantastisk hjælp"

Fantastisk hjælp og faglig støtte i alt fra synstest til valg af briller, solbriller og sportsbriller. Service i TOP 👍🏻

Thomas Kjerstein

"Flot forretning"

God service. Flot forretning, nem adgang til butikken, plads inde i butikken, personalet er gode til at sige hvis det ikke klær personen.

Adi Jensen

Se flere anmeldelser eller kontakt os i dag

Information

DEN BLÅ BRILLE ApS v/optiker & ejer

Line Ebbestrup

Jernbanegade 10, 8400 Ebeltoft

Klik her for rutevejledning

Klik her og besøg Dansk ErhvervsOptik

fb   instagram

Åbningstider​

Mandag - torsdag

10.00 – 17.30​

Fredag

10.00 – 18.00​

Lørdag

10.00 – 13.00​

Lukket søndag og helligdage

Ønskes en tid udenfor åbningstiden, kan du ringe til mig og aftale nærmere.

Kontaktoplysninger​

Telefon: 86 34 56 70

Mobil: 53 55 56 70

E-mail: info@denblaabrille.dk